SEO-ekspert logo

Sådan bruger du Google oversæt bedst muligt

Alle kender Google oversæt / Google translate, men ved du hvordan du bruger tjenesten bedst muligt?

Google translate er en fantastisk opfindelse og mange bruger den til hurtige oversættelser eller når de er ude og rejse.  Her får du tips og tricks til at få det bedste ud af Google translate i forhold til SEO optimering.

Gratis online oversættelsesværktøj.

Google kan oversætte tekst, tale og hele hjemmesider. Hvis du besøger en russisk hjemmeside så kan google oversætte den til engelsk / dansk for dig. Når du bruger oversættelses værktøjet så skal du indstille hvilket prog der skal oversættes fra og hvilket sprog du vil have det oversat til.

I skrivende stund tilbyder Google at oversætte mellem 134 forskellige sprog. Lige fra det mest brugte sprog i verden, kinesisk til spansk, engelsk, arabisk, russisk, tysk, fransk og italiensk samt mange andre.

Google oversæt engelsk til dansk

Hvis du søger viden på nettet og gerne vil finde informationer der ikke endnu er på Dansk så kan det være en god ide at bruge Google oversæt til at hjælpe dig med at få den nye viden oversat rigtigt. Inden for seo optimering skrives der mange artikler rundt om i verden med meget nyttig viden. Mange artikler skrives i Indien og det er ikke altid nemt at oversætte på egen hånd. Hvis du finder viden du kan bruge på din hjemmeside og du ikke er helt sikker på dine sprogkundskaber så er det en god ide at bruge Google til at klare oversættelsen for dig.

Hvordan virker Google oversættelsen?

Google oversættelse er en kombination af teknologi og rettelser fra mennesker der gennem tiden har brugt oversættelsesværktøjet. Der bruges primært statiske maskine oversættelser og derfor er Google ikke 100% perfekt. En maskine kan ikke altid forstå og oversætte det underliggende der skrives mellem linjerne. Derfor er der ofte fejl i oversættelserne men Google bliver bedre og bedre, og fejl mindskes år for år. Ud fra hvor mange der kender og bruger værktøjet så vil jeg antage at det er et godt værktøj og jeg ved at det giver et hurtigt overblik over tekster på andre sprog.

Når det handler om oversættelser af tekster, koder, vare beskrivelser, artikler eller tekniske specifikationer så falder mit valg altid på Google translate. Det er et troværdigt værktøj, der byder på pålidelige oversættelser. Der findes andre oversættelses værktøjer der desværre kommer med dårlige oversættelser der ikke giver mening i forhold til hvad den oversatte tekst burde handle om.

Google oversættelse har også fejl

I December 2022 bragte TV2 nyhederne en artikel med Google oversættelse har fejl i deres vurdering af sterotyper. Artiklen er helt sikkert værd at læse. 

Heldig vis kan Google translate så mange andre gode ting. Hvis du holder Google translate app hen over en tekst så kan google selv  registrerer hvilke fremmedsprog der skal oversættes fra. Herefter skal du blot vælge hvilke sprog du vil have det oversat til. Inden for ganske kort tid vil teksten være oversat og du kan læse teksten på det valgte sprog. Denne funktion bruges meget hvis der er tale om tekster der står på skilte eller fysiske blade og aviser eller dokumenter.

Er Google oversæt engelsk til dansk det mest brugte søgning?

Google oversættelse, engelsk til dansk er nok for danskere det mest brugte men med 134 fremmedsprog så er det nok nogle af de andre sprog der er mest brugte på verdens plan. Danskerne vælger ofte google oversæt tysk til dansk, da det tyske sprog desværre ikke er så højt prioriteret som det burde være.

Kan du huske i gamle dage… altså for en 10-30 år siden der var de røde ordbøger det hotteste oversættelsesværktøj der fandtes. Skoletasken var tung som et ondt år, hvis der både stor engelsk og tysk på skoleskemaet.  Ud over ordbøgerne var tunge så gik det også langsomt. Når de digitale oversættelses tjenester bruges i dag så går der ikke mange sekunder før svaret står på telefonen eller pc skærmen. Den røde ordbog der blev brugt til at oversæt engelsk-dansk var nok en af de mest brugte bøger i skolen.

Google translate og seo optimering

Dette tip her ville jeg ikke selv bruge men jeg ved at der er mange der bruger det. Google translate bruges faktisk til Seo optimering. Nogle i SEO verden bruger translate funktionen til at SEO optimerer deres tekster. Det kunne eksempel være en konkurrent der har en god tekst. Men dentens må de ikke bruge direkte. Derfor oversætter de teksten med translate til et andet sprog. Eks spansk. Så først er teksten danske, så bliver den spansk, derefter oversættes teksten til engelsk for at blive lavet om til italiensk og til sidst blive dansk igen. Den tekst der er tilbage bliver nu rettet til så den kan læses og derefter sættes den ind på deres hjemmeside.

JEG vil IKKE anbefale dig at gøre sådan når du skal skrive tekster og jeg tvivler på at Google syntes det er verdens bedste ide.